نماینده مجلس:۳درصد ازدواج ها به «طلاق» منجر می شوند

 یامین پور:آمار طلاق بالا نیست،نرخ ازدواج پایین آمده است


۱۴۰۲/۰۹/۱۵ - ۲۲:۰۵ | کد خبر: ۳۹۱۴۴ چاپ

امیرحسین بانکی پور عضو شورای عالی جوانان و نماینده مجلس شورای اسلامی  در مراسم رونمایی از سامانه ملی مشاوره و آموزش ازدواج «هم راه» گفت:نسبت ازدواج و طلاق ما در حال نزدیک شدن به هم هستند. ۳۰ سال قبل نسبت ازدواج به طلاق ما ۱۶ به یک بود اما الان این نسبت سه به یک شده است و این امر نگران کننده است در همین حال وحید یامین پور معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان وزیر جوانان با رد آمار این نماینده مجلس گفت: سن جوانی در کشور کاهش یافته و از همین رو طلاق‌ها بیشتر شده است

 یامین پور:آمار طلاق بالا نیست،نرخ ازدواج پایین آمده است
کلانشهر: امیرحسین بانکی پور در مراسم رونمایی از سامانه ملی مشاوره و آموزش ازدواج "هم راه" و تجلیل از مدیران برتر مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان، اظهارکرد: برخی افراد اعدادی را به غلط درباره نرخ طلاق ارائه می‌دهند. ۲۴ سال قبل من پیشنهاد دادم به جای بحث بر روی نسبت رشد ازدواج و طلاق، نسبت ازدواج و طلاق را در نظر بگیریم تا بتوانیم شهرها و استان‌ها را مقایسه کنیم.

 به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: اما آن زمان تاکید کردم که این به آن معنا نیست که وقتی اسم نسبت ازدواج و طلاق می‌آید فکر کنیم مثلا اگر نسبت ازدواج و طلاق سه به یک شد یعنی یک سوم ازدواج‌های ما به طلاق منجر می‌شود؛ این تعبیر غلط است. الان محکم می‌گویم که سه درصد ازدواج‌های ما به طلاق منجر می‌شود.

 
 این نماینده مجلس تاکید کرد: ازدواج از بین مجردها و طلاق از بین متاهل‌ها است بنابراین این دو مولفه را نمی‌توان با هم در نظر گرفت. طلاق برای ازدواج سالهای گذشته و ازدواج برای آمار ازدواج‌های امسال است. برای بیان نرخ طلاق باید تعداد زنان مطلقه را با زنان ازدواج کرده مقایسه کنیم که در این صورت عدد به دست آمده "سه" درصد است.

                                                نگرانی از نزدیک شدن نسبت ازدواج و طلاق به هم

                                                 آماری از تعداد دختران و پسران مجرد بالای ۳۰ سال

این عضو شورای عالی جوانان با بیان اینکه عدد های نگران کننده‌ای در حوزه ازدواج جوانان داریم، توضیح داد: نسبت ازدواج و طلاق ما در حال نزدیک شدن به هم هستند. ۳۰ سال قبل نسبت ازدواج به طلاق ما ۱۶ به یک بود اما الان این نسبت سه به یک شده است و این امر نگران کننده است.

وی خاطر نشان کرد: حدود دو میلیون و ۲۰۰ دختر بالای ۳۰ سال مجرد و حدود دو میلیون و ۵۰۰ پسر مجرد بالای ۳۰ سال داریم. این آمار نگران کننده است.

بانکی پور در بخش دیگر سخنان خود درباره موارد تصویب شده در لایحه برنامه هفتم که معطوف به حوزه ازدواج می‌شود، تصریح کرد: قبلا در قانون جوانی جمعیت برای زوج‌های نابارور تعیین کردیم که تمام هزینه درمان‌های ناباروری را بیمه متقبل شود، اکنون حدود ۹۰ درصد هزینه‌ها در مراکز دولتی و حدود ۵۰ درصد هزینه‌ها در مراکز خصوصی را بیمه می‌دهد، اما ا دختران بالای ۳۰ سال نگرانند که در صورت تاخیر ازدواج فرزندآوری برای آنها سخت می‌شود.

                                    فراهم شدن بیمه فریز تخمک برای دختران بالای ۳۰سال از سال ۱۴۰۳

                                     حرمت خانواده در ایران محفوظ است


 
 وی خاطر نشان کرد: در همین راستا در برنامه هفتم مصوب کردیم که  دختران بالای ۳۰ سال بتوانند برای فریز تخمک خود از «بیمه» استفاده کنند. این امر استرس و نگرانی دختران بالای ۳۰ سال ما را کاهش می‌دهد، این اقدام از بعد از عید انجام می‌شود.
 
بانکی پور افزود: در حوزه ساماندهی مراکز مشاوره نیز مصوبه‌ای در برنامه هفتم داشتیم که می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.
 
این عضو شورای عالی جوانان با بیان اینکه در کل وضعیت ازدواج در کشور ما در این چند سال تغییر جدی نکرده است، ادامه داد: میانگین سن ازدواج دختران و پسران در ۲۰ سال گذشته تغییری نکرده است و برای دختران ۲۴ سال و برای مردان ۲۷.۵ سال بوده است. در حال حاضر در رنج سنی ۲۰ تا ۳۵ سال، دو سوم دختران ما متاهل هستند. حرمت خانواده هنوز در ایران حفظ شده است.

                                                         جذب مشاوران جدید

در همین مراسم معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان وزیر جوانان از تخصیص بالغ بر ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد، توسعه و تجهیزمراکز مشاوره و ازدواج دارای مجوز از وزارت ورزش و جوانان خبر داد.

 وحید یامین پور اظهارکرد: طبق اطلسی که ما در اختیار داریم می‌دانیم در کجای کشور نیاز به توسعه و تجهیز مراکز مشاوره ازدواج داریم؛ طبق همین اطلس نیز موافقت دولت را برای تخصیص اعتبار در خصوص تجهیز و توسعه این مراکز گرفتیم.

وی ادامه داد: قرار است این منابع از محل تسهیلات تبصره ۱۸ و برای ایجاد، ساخت و تجهیز مراکز مشاوره ازدواج تخصیص داده شود. طبق موافقتی که از وزارت اقتصاد گرفتیم قرار است بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای این امر تخصیص داده شود که از طریق استانها اطلاعات آن بارگزاری شده و به استحضار مراکز مشاوره می‌رسد.
 
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: پیش بینی ما این است که با تخصیص این اعتبار بتوانیم بیش از ۱۱۰۰ نفر مشاور جدید را در مراکز مشاوره خود جذب کنیم.

 

                                        نوبت‌گیری آنلاین و آفلاین از نزدیکترین مرکز مشاوره ازدواج

 
یامین پور در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به رونمایی از سامانه ملی آموزش و مشاوره ازدواج که می‌تواند دسترسی جوانان را به این خدمات تسهیل کند، افزود: جوانان با مراجعه به این سامانه می‌توانند نزدیک‌ترین و معتبرترین مرکز مشاوره را پیدا کرده، آفلاین و آنلاین نوبت بگیرند، از نتایج نظرسنجی مراجعه کنندگان پیش از خود مطلع شوند و به محتواهای بارگزاری شده در حوزه آموزش مشاوره در این سامانه دسترسی داشته باشند.
 
به گفته وی، ۸۴ درصد مراکز مشاوره ازدواج دارای مجوز از وزارت ورزش و جوانان در رده "الف" قرار دارند و اکثریت مطلق مراکز مشاوره ازدواج کار خود را به خوبی انجام داده‌اند.
 

                                   ازدواج پیشرانی برای حل آسیب‌های اجتماعی و سلامت اخلاقی جامعه

معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان در بخش دیگر سخنان خود به بیان آمارهایی در خصوص افزایش مراکز مشاوره ازدواج از مهر ۱۴۰۰ تا آذر ۱۴۰۲ پرداخت و اظهار کرد: از نظر دولت مردمی به جهت راهبرد فرهنگی و اجتماعی، نه تنها ازدواج یک مقوله اجتماعی برای پاسخ به یک نیاز است بلکه به نظر می‌رسد ازدواج مهم ترین راهبرد برای تاثیرگذاری بر مساله‌ای مثل همبستگی و ادغام اجماعی است. ازدواج پیشرانی برای حل بسیاری از مسائل اعم از آسیب‌های اجتماعی و انگیزه و سلامت اخلاقی جامعه محسوب می‌شود که به لحاظ نظری این امر برای ما ثابت شده است.
 
وی با بیان اینکه راهبرد این دولت و راهبرد نظام جمهوری اسلامی، آوردن سن ازدواج به سنی منطقی‌تر، مناسب تر، مطلوب‌تر و تسهیل ازدواج است، عنوان کرد: در مهر سال گذشته ۳۴۰ مرکز مشاوره خانواده و ازدواج با حدود یکهزار مشاور و روانشناس داشتیم اما طی این دو سال با رشد بیش از ۸۰ درصدی مواجه بوده است.

یامین پور افزود: در مهر ۱۴۰۰ بالغ بر ۶۲۰ مرکز مشاوره و ازدواج و نزدیک به ۲۸۰۰ مشاور و روانشناس داشتیم. طی این دو سال ۱۶ هزار کارگاه رایگان آموزش پیش از ازدواج در سراسر کشور برگزار کردیم که بالغ بر ۴۰۰ هزار جوان در آن شرکت کردند. این آمار غیر از هزاران ساعت مشاوره‌ای است که زوجین جوان از مراکز مشاوره‌ ازدواج و خانواده ما دریافت کرده‌اند.

 

                                           ارائه آمارهای نسبت ازدواج و طلاق در یکسال، گمراه‌کننده است

یامین پور همچنین در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه عنوان کردن نسبت ازدواج و طلاق در یک سال آمار گمراه کننده‌ای است، در این رابطه توضیح داد: آمار طلاق یکسال مربوط به ازدواج‌های آن سال نیست. سن زندگی پیش از طلاق در ایران در ۱۰ سال اخیر، ۹ سال بوده است. طلاق های ثبت شده برای ۹ سال قبل است. از سوی دیگر در این پنج، شش سال آمار جوانان ما حدود سه میلیون نفر کم شده است و از ۲۶ میلیون جوان به حدود ۲۳ میلیون جوان رسیده‌ایم.

                                 سن جوانی در کشور کاهش و از همین رو طلاق‌ها بیشتر شده است

                                  در پیک آمار «طلاق» هستیم

                                نرخ ثابت تعداد زنان «مطلقه»


 وی با بیان اینکه سن جوانی در کشور کاهش یافته و از همین رو طلاق‌ها بیشتر شده است، تاکید کرد: الان ما در پیک آمار طلاق قرار داریم چراکه ۹ سال از پیک آمار ازدواج ما گذشته است. ابتدای دهه ۹۰ حدود ۸۰۰ هزار ازدواج در سال داشتیم اما الان ۵۳۰ هزار ازدواج در سال داریم.

معاون امور جوانان با بیان اینکه برای به دست آوردن آمار دقیق طلاق باید نگاهی به آمار زنان متاهلی که بیوه شده‌اند و آمار طلاق‌های ثبت شده در یک سال نسبت به ازدواج های ثبت شده در همان سال انداخت، تاکید کرد: طی ۴.۵ سال اخیر دو میلیون و ۲۴۹ هزار ازدواج ثبت شده است که از این میان ۲۰۲ هزار نفر طلاق گرفته اند. این میزان یعنی حدود ۹ درصد ازدواج‌های ۴.۵ سال اخیر ایران به طلاق منجر شده‌اند.
 
یامین پور افزود: از ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۱ تمام ازدواج های ثبت شده و طلاق های ثبت شده‌ی همان ازدواج ها موجود است. متوسط طلاق‌ها در این بازه زمانی ۱۹ درصد است و این یعنی ۱۹ درصد ازدواج ها در ایران در این بازه زمانی منجر به طلاق شده است. نرخ زنان مطلقه در ۱۰ سال اخیر نیز ثابت و بین ۸.۳ تا ۸.۹ درصد بوده است.

نظر شما:

security code